Sportongeval

Schade oplopen bij sport of spel

Bij sport- en spel ongelukken is de hoofdregel dat je zelf je eigen schade draagt. Als het ongeval echter is ontstaan door een actie van een ander die niet meer bij het spel hoort en waar je geen rekening mee hoefde houden, dan kan die ander wel degelijk aansprakelijk zijn. Bij ernstig letsel of veel schade is het dus zeker zinvol om een advies te vragen. Wij kunnen u al vrij snel een indicatie geven van de haalbaarheid.

Er kan ook sprake zijn van een gebrek aan de sportaccomodatie, of aan een sporttoestel of -attribuut, gebrekkig toezicht of een andere onveilige situatie. In zulke gevallen kan die persoon of organisatie hiervoor mogelijk aansprakelijk zijn.

Veel sportorganisaties hebben hun eigen specifieke regels en richtlijnen over aansprakelijkheid en vaak ook verzekeringen. Daarom adviseren wij om bij zwaar letsel of een grote schade altijd juridisch advies in te winnen.

TIP:

Bij dit type zaken is extra belangrijk om de feiten zo snel mogelijk goed duidelijk te krijgen. Het hangt vaak af van details. Vraag mensen om zo uitgebreid mogelijk op te schrijven wat ze hebben gezien en gehoord. Vraag ze ook of zij weten wie er nog meer een verklaring kan afleggen. Wij helpen u graag aan de juiste vragenlijst.