Misdrijf

Bent u slachtoffer geworden van een misdrijf?

Letselschade door een misdrijf kan grote impact hebben. Op u als slachtoffer, maar ook op uw naasten. Naast de lichamelijke verwondingen kan ook sprake zijn van emotionele schade. Uw veiligheidsgevoel is aangetast. En welke financiƫle schade is er ontstaan, of kunt u nog verwachten?

Ook belangrijk is het verkrijgen van informatie over wat er met de dader (dan nog: verdachte) gebeurt. Is die gearresteerd, blijft hij/zij vastzitten? Wat gebeurt er bij eventuele vrijlating? Komt er een strafzitting en zo ja wanneer? Wat is uw positie in dat strafproces?

Meerdere wegen naar schadevergoeding

Er kunnen meerdere mogelijkheden zijn om de juiste hulp te krijgen en passende schadevergoeding. Als er een strafzaak komt, kunt u zich hierin voegen. Mogelijk kunt u ook spreekrecht of andere slachtofferrechten uitoefenen. U kunt ook een civielrechtelijke vordering instellen. Verder is het mogelijk om een uitkering bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven aan te vragen.

Elke optie heeft zijn voors en tegens. We denken graag met u mee welke stap in uw situatie de beste is.
Misschien is schadevergoeding niet uw hoofddoel, maar wilt u een verbod voor de dader. We horen het graag.

Nabestaande

Hebt u iemand verloren door een misdrijf of ongeval? Dan past eerst een condoleance. Uiteraard kunt u dan ook bij ons terecht met al uw vragen over uw rechtspositie. De drie mogelijkheden die voor slachtoffers gelden, zijn ook voor u als nabestaande van toepassing.